Informace pro alergiky a vegetariány

Informace pro alergiky, vegetariány a vegany
Máte alergii na určité složky? Z následujícího přehledu získáte veškeré informace o našich výrobcích POM-BÄR. Informace o alergenech a výživových hodnotách se vztahují na aktuální recepturu. V případě změn je možné, že vedle výrobků v nových obalech lze koupit i výrobky ve starých obalech. Proto doporučujeme, abyste vždy brali v úvahu označení na obalu.

 

Výrobekbez lepkubez laktózyArašídy
(obsaženy)
Vhodné pro vegetariány*Vhodné pro vegany
POM-BÄR Original AnoNeNeAnoNe
POM-BÄR KečupAnoNeNeAnoNe
POM-BÄR Zakysaná smetanaAnoNeNeAnoNe
POM-BÄR PizzaAnoNeNeAnoNe
POM-BÄR PizzaAnoNeNeAnoNe

 

 

*Označení „vhodné pro vegetariány“ se vztahuje na lakto-ovo vegetariány.

Lepek
je přirozenou bílkovinnou složkou, která se vyskytuje v pšenici a jiných druzích obilí a kterou někteří lidé nesnášejí.

Lakto-ovo vegetariáni
odmítají produkty z poražených zvířat. Jedí vejce (= ovo), pijí mléko (= lakto) a také konzumují mléčné výrobky.

Vegani
odmítají veškeré produkty získané ze zvířat, například vejce, mléko nebo med.